top of page
Namnlös design (4).png

10 MARS | SÖNDAG

Njut av en söndag med familjeföreställning, workshops och session all day!

DSCF9809 3_edited.jpg

workshop i folkdans

12.30 // 2a våningen

Varmt välkommen till en workshop i folkdans! 

Du får möjlighet att fördjupa dig i dans under två timmar tillsammans med oss: Agnes, Klara och Lovis. Under kursen kommer vi att utgå från polskesväng så det är en fördel om du dansat lite polska innan. Vi kommer börja med att etablera en gemensam grund och sedan fördjupar vi oss, med möjligheter till individuella tips och tricks. Vi fokuserar på att vässa våra färdigheter i att improvisera mellan dansens olika beståndsdelar och att relatera till musiken. Alla deltagare får både prova att föra och följa och du behöver inte ta med en danspartner till kursen men ta gärna med alla som har lust att gå på kursen!

 

Kursen leds av dansarna och danspedagogerna Agnes & Klara i samarbete med musikern Lovis Jacobsson.

Pris: 250 kr

thor6.jpg

thor & olle

13.00 // Musikens Hus

Thor och Olle - två hängivna och skickliga multiinstrumentalister, tar med oss på en fartfylld resa där mångfald bara är förnamnet. På bouzouki, munspel, durspel, säckpipa, blockflöjt och flamencogitarr får vi uppleva en uppsjö av olika folkmusikkulturer från jordens södra trakter.

 

Resan går över dramatisk festmusik och flamenco från våra Medelhavstrakter, via grekisk fiskarmusik och en fransk säckpipslåt, vidare bort mot röjig blues, cajun och country från Lousianas träskmarker. Publiken bjuds in i medryckande refränger och rytmer där alla kan vara med. Till slut landar vi hemma igen, i en svensk folkmusiklåt, som väver in musikaliska minnen från resans tidigare stopp.

Biljett köps på plats eller via www.musikenshus.se

370233689_6976187072430245_865860538883459629_n_edited.jpg

workshop grekisk folkmusik

15.00 // 2a våningen

Prova på folkmusik från Grekland och Medelhavet!
Välkommen till ett gratis prova-på-tillfälle där vi fokuserar på folkmusik från Grekland och östra Medelhavet under ledning av Andreas Krambias.

Kursen fortlöper sedan under våren och vänder sig till dig som är nyfiken på folkmusik från Grekland och östra Medelhavet och vill lära dig fler låtar, spelteknik, rytmer, skalor, samspel och gehörsinlärning. Du behöver kunna behärska ditt instrument men kan vara nybörjare på genren. Undervisningen kommer främst att läras ut på gehör men video-/not- och ackordunderlag kommer också att finnas. Alla instrument är välkomna, så som slagverk, stränginstrument, sång, blås med mera.

Ledaren Andreas Krambias kommer från Cypern och spelar bouzouki, oud och gitarr. Han har en kandidat i traditionell grekisk musik från Universitetet i Thessaloniki, Grekland, samt studerar vid Världsmusikprogrammet på Högskolan för Scen och Musik i Göteborg. Andreas medverkar ibland annat i grupperna Burek Duo, Pomåna, Göteborgs Alternativa Orkester och Alasia Trio.

Kursen kommer vara tillgänglig på svenska/engelska/grekiska.


Håll utkik på Bildas hemsida för anmälan till vårens kurs.

DSCF0214.JPG

Nordic session

tid och plats tba

Välkommen på jam session med temat nordisk folkmusik under ledning av Folk Youth Västragötaland!

 

Ta med ett instrument så spelar vi ihop! Det går också bra att bara sitta och lyssna!

Tid och plats kommer inom kort.

received_376429589846768.jpeg

irish session

Välkommen på jam session med temat irländsk folkmusik  under ledning av TIMSIG! 

Ta med ett instrument så spelar vi ihop! Det går också bra att bara sitta och lyssna!

Tid: 16.00 - 19.00

Ostindiska Ölkompaniet

Värmlandsgatan 18B

DSCF0403_edited_edited_edited_edited.jpg

world session

Välkommen på jam session under ledning av World Sessions! Temat är folkmusik från hela världen, dvs allt från bluegrass till balkan, svenskt och orientaliskt. De som deltar bestämmer!

 

Ta med ett instrument så spelar vi ihop! Det går också bra att bara sitta och lyssna!

Tid: 15.00 - 18.00

Studio World Sessions

Allmänna vägen 16 

bottom of page