top of page
Namnlös design (4).png

9 MARS | LÖRDAG
vi släpper akter löpande...

Göteborg FOLK YOUTH Festival på Kulturlagret
> Entré köps på plats, eller ingår i helgpasset/Biljett lördag.
16.00 Dörrarna öppnas

16.15 Konsert med Kuling
17.00 Workshop med VAK
17.35 Konsert med DUO Mann & Juula

18.20 Folkdanssällskapets Nationals Ungdomslag
18.50 Konsert med VAK

19.00 Glitterfittans Revy på Aftonstjärnan
> Biljett köps separat via Aftonstjärnan. Biljett till revyn ger 25% rabatt till alla biljetter under Göteborg Folk Festival.

 

Göteborg Folk Festival på Skeppet GBG

> Ingår i Helgpasset, Biljett lördag, Biljett till Skeppet GBG

19.00 Dörrarna öppnas

20.00 Göteborgs Countrykör

21.30 Ebo Krdum

23.00 Quarttango

 

Late Night Session på 2a Våningen

> Ingår i Helgpasset, Biljett lördag, Biljett till Skeppet GBG

24.00 Välkommen in på folkklubb på 2a Våningen (samma hus som Oceanen), där det blir en blandning av DJs, livemusik, öppet jam och spel till dans från midnatt och framåt!

314621317_109668425286446_5900503732495415086_n_edited.jpg

KULING

konsert. 16.15 - 16.55 / kulturlaret

Kulings musik är mötet mellan det traditionella och det nyskapande. Med låtarna, svänget och den dansanta glädjen från förr och arrangemangen, harmoniken och de konsertanta nyanserna från nu så lockar de alla åldrar av både lyssnare och dansare. 

Kuling kommer med sin unika sättning bjuda på bland annat vackra gånglåtar, svängiga slängpolskor och fartfyllda triolpolskor. Håll i hatten för ikväll blåser det upp till både konsert med Kuling!

Medverkande.

Olof Bergström - fiol 

Klara Karlsson - fiol

Stina Huldén - sopransaxofon

Jakob Utter - barytonsaxofon/klarinett

VAKFabianRosenbergEdit-VAK-session-1-1568x1131_edited.jpg

vak

WORKSHOP. 17.00 - 17.30 / kulturlaretkonsert. 18.50 - 19.30 / kulturlaret

VAK är en folkkvintett som vuxit fram ur de två grupperna Västanvinden och Dansduon Agnes & Klara. Tillsammans har de skapat en ensembleform där både musiken och dansen kan ses som likvärdiga uttryckssätt för svensk folkmusik.

Medlemmarna Albin Myrin, Lovis Jacobsson, Klara Andersson, Erland Westerström och Agnes Rodhe har ett gemensamt intresse för samspelet och kommunikationen som uppstår i spel till dans och dans till spel. Musiken och dansen får som störst mening tillsammans och det finns inget skäl att hålla dem separata eller att rangordna dem sinsemellan.

duo mann o juula_edited.jpg

DUO MANN & JUULA

konsert. 17.35 - 18.15 / kulturlaret

The violin duo Mann & Juula grew up together in Estonia's summer capital, Pärnu. Life led them both down the same path – folk music. Their passion is to play the songs of Estonia's greatest traditional musicians and to help breathe new life into them. Folk music from all over the world has inspired the girls to create their own tunes, giving a darker tone to their repertoire. As well as playing the violin, they sometimes sing. The duo welcomes dancers as well as quiet listeners. So far they've performed a lot and won the award for the best Estonian young folk group of 2020. They won two Etnokulp awards for their 2023 album Pleektatsu: Best Authentic Folk and Best Debut Album. They are now both studying at the University of Gothenburg's Academy of Music and Drama.

Medverkande.

Maria Mänd - fiol

Juuli Kõrre - fiol

_DSC7271Spegelmerge_edited.jpg

glitterfittan revy

konsert. 19.00 - 21.00 / aftonstjärnanobs! separat biljett

Glitterfittan Revy är en färgsprakande känslokavalkad med operasjungande fiskmåsar, vallåtar om lesbisk längtan och sjungande endometrioscystor. I en tid där framtiden känns allt annat än ljus är revyn ett famlande försök att finna hopp. Det handlar om 30-årskrisen som lurar runt hörnet, om att samhället tycks gå baklänges samtidigt som livet rusar på framlänges i en rasande fart.

 

En show om ensamhet, om scrollsamhället, om att det tydligen är ute med feminism fastän ingen riktigt förstår varför. I centrum står Glitterfittans musik och texter som skamlöst rör sig i gränslandet mellan jazz, folkmusik, pop och progg. Föreställningen är en klassisk revy innehållande korta sketcher, dans, performance och musikaliska nummer, alltihop genomsyrat av humor, samhällskritik och okuvlig feminism. Utöver duon medverkar jazztrummisen Julia Schabbauer. På scen syns även den eminenta klittkören bestående av grymma kvinns och queers från pop, klassisk och folk-scenerna i Göteborg.

 

Medverkande:
Hilda Ekstedt – träblås, sång, ukulele, skådespel

Agnes Åhlund – sång, cittra, ukulele, skådespel

Julia Schabbauer – trummor, sång
Kristina Issa – sång
Alexandra Nilsson – sång, cello

Siri Woxlin – sång
Isa Holmgren – sång, dans

Petrix Hessel – sång, dans

Produktion:
Carolin Oredsson – regi
Karin Holm – kostym och scenografi

countrykören2_edited.jpg

göteborgs countrykör

workshop. 15.30 - 16.30 / 2a våningen, oceanenkonsert. 20.00 - 21.00 / skeppet gbg

Den 30 sångare starka kören sjunger under ledning av countrytrion My Dear Companion (Agnes Åhlund, Lea-Marie Sittler och Hannah Shermis), och de bjuder på en repertoar av gamla klassiska låtar ur old-time country genren varvat med låtar skrivna och arrangerade av trion. Med ljuvliga sångstämmor och nerv utlovas både en stämningsfull och svängig konsertupplevelse.

Sångtraditionen inom countrygenren är fyllda av vardagsskildringar. Det är musik med värme, humor och igenkänning som griper tag och drar med lyssnaren in i olika berättelser och livsöden. 

 

 

New Logo Identity Promotional Material Templates Set of graphic designs, illustrations & c

quarttango

konsert 23.00 / skeppet gbg

Göteborgsbandet Quarttango med sina rötter från Sydamerika, Sverige och Ungern har i många år skapat musik med influenser från i stort sett hela världen. 

Med en kraftfull scennärvaro och sin busiga lekfullhet skapar gruppen musik som berör och utmanar. Klangerna och harmonierna har de typiska Quarttangofärgerna som genomsyrar såväl deras sånger som det instrumentala spelet.  I bagaget har de med sig tango, folkmusik, klassiskt och jazz. Låtar med smäktande tonslingor, drömskt och filmiskt, som många gånger framkallar tårar eller lockar till dans. Med en fot i teatermusiken har Quarttango alltid närt sig av scenkonsten och främjat ett öppet sinne för inspiration och transformation. 

Musiker:
Amori Mori Jorge Alcaide
David Sperling Bolander
Jonas Franke-Blom
Laszlo Bozsodi Stålvik

Ebo_Krdum_17_Photo_by_Pinja_Papinsaari..png

ebo krdum

konsert 21.30 / skeppet gbg

Ebo Krdum, är en svensk-sudanesisk artist och aktivist, född och uppvuxen i Sudan och flyttade till Sverige i slutet av 2010. Sin musikaliska resa började när han var 5 år gammal i västra Sudan. Som självlärd multi-instrumentalist lärde han sig helt själv utanför musikskolor och institut. Under de senaste fem åren har Ebo varit närvarande på olika livemusikscener, främst i Sverige men också i andra europeiska länder, där han presenterar sina projekt med olika svenska och internationella musiker.

Ebo har bland annat vunnit Grammis för Årets folkmusik 2022, Africa Is More 2023, Årets rytm på Manifestgalan 2022. Samt nominerats till DNs kulturpris i Årets musik 2022, Best Artist i SongLines music Award 2022, samt Nordiska Rådets Musikpris 2022.

"Ebo Krdum är definitivt en av Sveriges dolda tillgångar"

- DN Sverige 2021.

P1555362_edited_edited.jpg

Late night session

2a våningen (oceanen)

Välkommen in på folkklubb på 2a Våningen (samma hus som Oceanen), där det blir en blandning av DJs, livemusik, öppet jam och spel till dans från midnatt och framåt!

Här kommer du även kunna lyssna till DYUR mfl.

bottom of page