FREDAG PÅ 

FOLKMUSIKKAFEÉT 

Göteborg Folk Festival 2021 invigs på Folkmusikkafeét, Allégården!

Vi bjuder in till en helkväll med konserter, workshops, jam och gemenskap.

BILJETTERNA SLÄPPS 9 AUGUSTI!

IMG_5700.jpg

Västra Låtverkstan är en ungdomskurs med fokus på folkmusik från Västra Götalands tre landskap: Dalsland, Bohuslän och Västergötland

 

Under ledning av Jenny Gustafsson och Anders Ådin bjuder Västra Låtverkstan på konsert med en hög dos spelglädje och sväng.

VÄSTRA LÅTVERKSTAN

HEDIN & MEIDELL

Idas barockviolin och Johans nyckelharpor skapar en resonant klangvärld när denna duo rör sig genom låttraditionens skiftande former. Musiken tar avstamp i 1700-talet, men sträcker sig ända in i vår tid. Den formas av Idas många spelsätt och influenser från när och fjärran, och av Johans unika sätt att ackompanjera och tänja på gränserna för nyckelharpans möjligheter.

 

En musikalisk upplevelse där gamla låtar får nytt liv i täta arrangemang och ett innerligt samspel.

I år firar Groupa 40 år på scen och har bjudit in nya och gamla gäster att spela under jubileumsturnén. 

 

1994 kom albumet Imeland som tilldelades Groupas andra Grammis. Detta blir ett alldeles unik tillfälle att få höra denna kvartett med delar av repertoaren från Imeland och andra godbitar ut Groupas skafferi. Ett måste för inbitna Groupafans såväl som andra musikentusiaster. Trollbindande slagverkaren Tina Quartey och klaviaturmagikern Rickard Åström möter de nuvarande medlemmarna Mats Edén och Jonas Simonson i en efterlängtad återföreningen..

GROUPA + TINA QUARTEY & RICKARD ÅSTRÖM