FREDAG PÅ FOLKMUSIKKAFÉET

GROUPA + TINA QUARTEY & RICKARD ÅSTRÖM

VÄSTRA LÅTVERKSTAN

JOHAN HEDIN & IDA MEIDELL 

Insläpp och låtstuga från 18.00
Första konserten från 19.00

IMG_5700.jpg

Virvlande vital folkmusik från västsverige spelad av ungdomar från hela Västragötaland. Rockiga riff och traditionella låtar i en oslagbar kombination. Har man inte upptäckt folkmusiken så är detta vägen in!

 

Västra Låtverkstan är en ungdomskurs för åldrarna 14-20 år med fokus på folkmusik från Dalsland, Bohuslän och Västergötland. Den leds av Jenny Gustafsson på fiol och Anders Ådin på gitarr och vevlira.

VÄSTRA LÅTVERKSTAN

HEDIN & MEIDELL

Ida Meidell Blylod och Johan Hedin hade en bejublad premiär på Korrö Folkmusikfestival 2019. De stortrivs med att musicera tillsammans och med att befinna sig mitt i en levande tradition där man är både musiker, arrangör och kompositör på samma gång, där stilar möts och blandas, och där gamla låtar får nytt liv genom att man lär sig att äga dem.
 

Idas barockviolin och Johans nyckelharpor skapar en resonant klangvärld när denna duo rör sig genom låttraditionens skiftande former. Musiken tar avstamp i 1700-talet, men sträcker sig ända in i vår tid. Den formas av Idas många spelsätt och influenser från när och fjärran, och av Johans unika sätt att ackompanjera och tänja på gränserna för nyckelharpans möjligheter. En musikalisk upplevelse där gamla låtar får nytt liv i täta arrangemang och ett innerligt samspel.

I år firar Groupa 40 år på scen och har bjudit in nya och gamla gäster att spela under jubileumsturnén. 

 

1994 kom albumet Imeland som tilldelades Groupas andra Grammis. Detta blir ett alldeles unik tillfälle att få höra denna kvartett med delar av repertoaren från Imeland och andra godbitar ut Groupas skafferi. Ett måste för inbitna Groupafans såväl som andra musikentusiaster. Trollbindande slagverkaren Tina Quartey och klaviaturmagikern Rickard Åström möter de nuvarande medlemmarna Mats Edén och Jonas Simonson i en efterlängtad återföreningen..

GROUPA + TINA QUARTEY & RICKARD ÅSTRÖM