top of page
EOSR4899_edited.jpg

FREDAGENS PROGRAM

18:30-19:30 - Minja Klevebrant håller spelstuga i Gotlandslåtar

18:30-19:30 - Nybörjardansstuga

- En hälsingepolska med Kenneth Henriksson och Marie Hurtig

19:30-20:30 - Konsert med Dråm + Anders Ådin

20:30-21:00 - Dans på ovanvåningen

21:00-22:00 - Konsert med Västra Låtverkstan

22:00-24:00 - Dans med Dråm / Västra Låtverkstan

Plats: Folkmusikkaféet Allégården

Dråm_foto_Jens_Nordström.jpg

DRÅM + Anders Ådin

Dråm utgörs av de båda riksspelmännen Anna Rynefors och Erik Ask-Upmark. På ett stort instrumentarium som omfattar bl.a. nyckelharpa, rebec, många olika säckpipor, slagverk och keltisk harpa framför de folkmusik och historisk musik.

 

Tillsammans har de uppträtt med konserter och på festivaler över hela världen och har gjort sig ett namn som förespråkare och kritikerhyllade utövare av folk- och bordunmusik i olika former.  2021 utsågs de till "folkhjältar" på Folk- och världsmusikgalan för sitt idoga konserterande online under pandemin!

På festivalen gästas Dråm av Anders Ådin som är känd för den västsvenska folkmusikpubliken, inte minst genom sitt arbete med Västra Låtverkstan och grupper som Doggerland, Hemållt och Burgess, Ådin & Wingårdh. Förutom detta har han medverkat som studiomusiker och producent i ett antal CD-produktioner och som frilansmusiker i flera liveproduktioner med sitt karaktäristiska spel på gitarr och vevlira runt om i världen.

Scen: Folkmusikkaféet, Allégården

VÄSTRA LÅTVERKSTAN

Västra Låtverkstan består av unga spelmän som framför västsvensk folkmusik på nya och kreativa sätt. De bjuder publiken på en svängig och inspirerande konsert.

 

En konsert med Västra Låtverkstan är en riktig energi-injektion!

Scen: Folkmusikkaféet, Allégården

bottom of page