FREDAG PÅ 

FOLKMUSIKKAFEÉT 

Göteborg Folk Festival 2020 invigs på Folkmusikkafeét, Allégården!

Vi bjuder in till en helkväll med konserter, jam och gemenskap.

FICK DU INTE TAG I BILJETT?

Fredagens konserter är gratis, med det krävs att du förbokar biljett. Om du klickar dig in i billetto, vårt biljettsystem, finns det en väntelista att anmäla sig till. Har du tur kanske någon annan fått förhinder och lämnat tillbaks sin biljett!

FURUHILL

World Wide Orchestra är bandet med sällsynt stor spelaptit som spelar musik från överallt. Från kurdiska kärlekssånger, svängig svensk spelmansmusik, haitisk voodoomusik till amerikansk old-time.

World Wide Orchestra leds av tre välkända och etablerade musiker, Sten Källman, Erika Risinger och Hilda Ekstedt. Konserterna har en sällan skådad energi och spellust som får publiken att resa sig och vilja dansa

WORLD WIDE ORCHESTRA

Furuhill är ett ensamt rött trähus på en tallkulle. Furuhill är också
musiken som återspeglar platsens ödsliga mystik, så väl som den varma gemytligheten du möts av när du kliver in i stugan. Furuhill är en plats av folkmusik; innerligt ljudande över tallskogarnas dimmiga kullar och samtidigt varmt uppfyllande – likt den nybryggda kaffedoften från köket.

 

Med nyckelharpa, gitarr, cello, sång och kärlek till musiken bjuder Furuhill på underbart samspel och stor spelglädje.
Välkommen in!

Emma Johansson och Jonas Simonson är två av Sveriges mest välrenommerade folkmusikflöjtister som hörts i en mängd olika sammanhang. Senast de samarbetade ledde till albumet Till Tranland. Den musiken beskrevs som: "Lika elegant och magisk som tranornas parningsbalett dansar musiken fram och trollbinder lyssnaren". Du kommer att få höra allt från vallåtsmusik, låtspel och visor till improvisationer på en mångfald av olika flöjter.

EMMA JOHANSSON & JONAS SIMONSON

© 2020 by GbgFolkFestival.