DIGITALT PROGRAM

Här kan du se vilka programpunkter som endast går att ta del av digitalt, utöver de konserter som vi också livesänder från Folkmusikkafeét och Konstepidemin.

PROGRAMMET ÄR SLÄPPT!

Snart uppdaterar vi med tider..!

WEBBINARIUM

webbinarium_gbgfolk.jpg

Göteborg Folk Festival har bjudit in fyra insatta profiler - med olika roller och bakgrund i musikvärlden - att diskutera vad som borde, eller kommer att hända med livemusiken efter corona.

Musiken har befunnit sig på ett sluttande plan sedan nerladdning och Spotify blev vardagsmat. Konserter har kommit att bli den viktigaste inkomstkällan för många, vilket i sin tur lett till att arrangörer ser sina intäkter minska. De arvoden som skulle gå till intressanta, men okända band, finns knappt längre. Är kulturbyråkrater de enda som kan livnära sig på musik idag?

Hur får vi nya arrangörer? Hur får vi gager som duger? Vilka insatser kan man tänka sig? Hur utnyttjar vi de organisationer som finns för att få igång hjulen?


I panelen har vi

Sunniva Brynnel är en sjunde generationens musiker, sångerska, dragspelare och kompositör inom folkmusik, jazz och improvisation. Sunniva är också kulturjournalist för bland annat Lira Musikmagasin.

Karin Inde är verksamhetsledare för Musikcentrum Väst och har en bakgrund som fritt verksam musiker. Karin har förtroendeuppdrag i flera olika styrelser som bland annat Sami, Musiksverige, Federationen Svenska Musiker och Export Music Sweden.

Johan "Red Top" Larsson är en erfaren arrangör i Göteborg, han är även en av delägarna till musikscenen Pustervik på Järntorget i Göteborg. Red Top har under många år arbetat för ett bra musikklimat i regionen. Sedan 2016 arbetar han med projketet Saltet på Ringön som skall göra Ringön till ett mer spännande och tillgängligt område för fler.

Terese Anthin är regionutvecklare på Västra Götalandsregionens koncernavdelning Kultur.. Koncernavdelning Kultur skriver fram uppdrag till kulturverksamheter och andra beslutsförslag som regionens kulturnämnd beslutar om. Terese har som regionutvecklare ansvar för musikområdet och har tidigare arbetat på scenkonstinstitutioner.

Webbinariet är ett samarbete mellan Konstepidemin och Göteborg Folk Festival

RESIDENSKONSERT

FREDAG 17.30 - 18.15

Med instrumenten nyckelharpa, gitarr, dragspel och hardanger d'ámore skapar Oskar, Jonathan, Anna & Guro glad, nyskriven och medryckande musik. Samspelet går smittande lätt så att den som dansar gör det på lika lätta fötter. I sin musik visar gruppen ett genuint intresse för att utforska och utmejsla musiken från de nordiska folkliga traditionerna och föra dessa framåt.

Konserten visas under musikernas residensperiod på Not Quite i Fengersfors i Dalsland. Förvaltningen för kulturutveckling står bakom residenset som går mellan den 7-18 sep då de får tid och möjlighet att fördjupa sig på sitt konstnärliga arbete och under de sista dagarna göra en turné i flera av Dalslands kommuner tillsammans med slöjdkonstnären Helena Bratt.


Konserten är ett samarbete tillsammans med Förvaltningen för kulturutveckling, och Not Quite.

VISHTÈN

LÖRDAG 19.30 - 20.15

Den acadianska krafttrion Vishtèn har erkänts världen över som ambassadör för frankofonkulturen. Det kanadensiska bandet har bländat publiken med sin brännande blandning av egenskriven och traditionell fransk folkmusik - som sammanflätar keltiska och acadianska genrer med en underton av rock och indiefolk.

Upplev konserten - live från Prince Edward Island - på Göteborg Folk Festivals Facebooksida!

TMBATA ORCHESTRA

LÖRDAG 19.45 - 20.30

Armeniska TmbaTa Orchestra startade som ett ensembleprojekt av musikern Arik Grigoryan vid TumoCenter i Yerevan. Efter några år blev de ett självständigt 11-mannaband som idag turnerat i flera länder världen över. TmbaTa framför traditionella armeniska folkvisor i en egen samtida tappning.

 

Upplev konserten - live från Yerevan - på Göteborg Folk Festivals Facebooksida!

DUO RUUT

LÖRDAG 20.45 - 21.30

Estniska Duo Ruut är en sammanstrålning av två musiker med olika bakgrunder och musikalisk inriktning. Efter att ha fått inspiration från den estniska folkkulturen fann sig Katariina Kivi och Ann-Lisett Rebane på varsin sida om en estnisk cittra. Instrumentet i kombination med stämsång blev en ny start för duon där endast deras fantasi sätter gränserna.

Upplev konserten - live från Tallin - på Göteborg Folk Festivals Facebooksida!